måndag 19 november 2012

All By Myself...

Idag var det dags att påbörja den nya träningsregimen enligt det schemat jag visade förra veckan och jag kommer träna hemma/ute så länge det är möjligt, gymmet känns så läskigt utan Jenny! Det som känns väldigt skönt och som har lättat lite på pressen är att jag har lagt löpningen och träningen på olika dagar, för jag har varit orolig att jag inte ska orka hela passet och därför hållit igen på det ena eller det andra. Nu kan jag förhoppningsvis ge järnet och optimera utvecklingen i både löpning och styrka.

Jag packade i alla fall med mig lite saker i ryggsäcken och tog vovvarna på en 15 minuters PW som uppvärmning -- inte deras favorithobby! Man hinner ju varken lukta eller pinka på någonting tycker de! =)
Sedan hade jag sådan tur att "min" lekpark var ledig OCH låg i den enda pölen av solsken i hela vårat kvarter! När barnen återkommer får jag leta efter ett nytt perfekt träningsställe. Men jag tror jag har kommit på min recept på framgång när det gäller träning: ärlighet, självkritik och planering. För jag VET att jag är bekväm av mig och kan jag komma på en ursäkt för att inte "kunna" träna --så gör jag det. Så det måste vara enkelt, tillgängligt och inte behöva ta flera timmar att genomföra.
Så idag var planen att genomföra en cirkelträning utomhus och sedan mage & armar inne, vilket jag också gjorde, men jag började med 5 burpees från sandlådekanten... =) Cirkelträningen blev 4 varv som följer och 1 minuts vila mellan varje:
*Utfall 10 reps
*Armhävningar
*Bäckenlyft
*Crunches
Folk som gick förbi kollade lite konstigt på mig, men ska man träna så ska man! =)
När jag var klar med det så tog vi oss fort hem och jag vill lova att det var lockande att ta hissen upp, men vi tog trapporna i alla fall!
Inne så hade jag redan gjort i ordning med hantlar och tyngder, så jag kunde köra igång direkt:
*Hantelrodd 3*10 reps/sida 8 kgs
*Axelpress 3*12 reps 2 kgs
*Plankan 3*30 sek.
*Bålrotationer 3*20 reps

Efteråt var jag rätt mör kan jag erkänna och jag ÄLSKAR att Jenny kör pass där man får träna igenom HELA kroppen! Jag tränar mycket hellre alltihop varannan dag, än olika muskelgrupper varje dag. NICE! Känner mig AWESOME och sjukt nöjd!

Visst ser den stora lite maffig ut i alla fall??? =D Vikterna är 8 kgs och sedan väger själva hanteln lite!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar